WIJNREIS

WIJNREIS 2020
Aan boord: Bordeaux 22 juni 2020 10.00 u
Van boord: St. Nazaire 29 juni 2020 10.00 u
Prijs: Euro 1050,- 

In het zuidwesten van Frankrijk, aan de Atlantische Oceaan heeft de streek van de Gironde u veel te bieden. Een mild klimaat met veel zon. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontspannen aan boord van ons comfortabele tallship, eventueel onder het genot van een goed glas wijn afkomstig uit een van de vele wijnhuizen in dit gebied. Vaar met ons mee en combineer een mooie cruise aan boord van Thalassa met het goeds dat Frankrijk u te bieden heeft. Savoir vivre , dat is het motto!

Route beschrijving is in voorbereiding

 

EILANDEN CRUISE

Aan boord: 29-06-2020 St-Nazaire
Van boord: 09-07-2020 Brest
Prijs: 1500,- p.p

 

29-06 

De gasten komen om 14.00 u aan boord van Tallship Thalassa , afgemeerd in de haven van St. Nazaire.  U wordt welkom geheten door de kapitein en de bemanning. 

St. Nazaire, gelegen aan de Atlantische kust, is bekend om zijn scheepsbouwindustrie, het centrum voor de bouw van oceaanwaardige schepen. The Queen Mary II werd hier gebouwd.  St. Nazaire wordt ook wel de stad van twintig stranden genoemd, er is in deze stad een ruim aanbod van natuurlijke en culturele attracties te vinden.

Nadat alle gasten gearriveerd zijn vertrekt het schip van St Nazaire naar Île de Yeu waar u na ongeveer 5 uur varen aankomt.

Het eiland Île de Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische oceaan. Op dit eiland treft prachtige natuurlandschappen aan, wilde kusten met steile rotsen waarboven het indrukwekkende oude kasteel van het eiland uittorent.

30-06

Het schip vaart over van Ile de Yeu naar de Golf van Morbihan.

De Golf van Morbihan (Mor Bihan is Bretons voor kleine zee) is een golf aan de zuidkant van Bretagne, een binnenzee van ongeveer 20 km breed die 40 eilanden omvat. De Golf van Morbihan is een beschermd natuurgebied. Hier en daar een haventje, een inham, een ongerept stukje strand. Fauna en flora wordt hier aangetroffen in een van zijn meest natuurlijke vormen. Geen toeval dat de Golf van Morbihan erg geliefd is als vakantiebestemming.         

01-07

De gasten brengen de dag door in de Golf van Morbihan. Er zijn twee te bezoeken eilanden (Île aux Moines en Île d’Arz), alle andere zijn privébezit. Auto’s zijn taboe op deze eilanden, er kan ongestoord gewandeld en gefietst worden, ondertussen genietend van de zee, de geuren, de visserijhuisjes en de rust.

Île aux Moines en Île d’Arz: beide eilanden liggen centraal in de Golf van Morbihan. Het grootste eiland is het Île aux Moines, bekend om haar mimosa, camelia en sinaasappelbomen.

Île d’Arz is het kleinere eiland van de twee maar ook hier lopen schitterende wandel en fietspaden over het eiland. Midden op het eiland bevindt zich het pittoreske stadje Arz waar dicht bij elkaar gebouwde huisjes en gezellige pleintjes een mooi beeld van Bretagne geven.

02-07 

 Het schip zet koers naar Belle Île, een vaartocht van ongeveer drie uur. De gasten krijgen na aankomst ruim tijd om het eiland te bezichtigen. Belle Île (mooi eiland) doet haar naam recht aan. Een rustige bestemming, gelegen tussen mooie stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen.

03-07

Een overtocht naar Lorient staat op de agenda. Lorient, stad van kunst en geschiedenis, beroemd om zijn maritieme geschiedenis. Lorient staat bekend als een stad vol attracties, modern, levendig en gastvrij.

04-07

In de ochtend kunnen de gasten nog Lorient verkennen. In de middag zet het schip koers richting Ile de Groix, ongeveer twee uur varen. Het eiland Groix is een echt natuurwonder dat alleen per schip bereikt kan worden, bekend om haar mineralen en haar tonijnvisserij. Het eiland is de thuisbasis van veel verschillende soorten zeevogels. Île de Groix is het beste te verkennen per fiets of te voet,

05-07

Het schip en haar gasten vertrekken naar Concarneau (letterlijk vertaald: Baai van Cornwall), een zeiltocht van ongeveer 4 à 5 uur zeilen. Concarneau bevindt zich daar waar het Engelse kanaal, de Keltische zee en de Golf van Biskaje in elkaar overvloeien. Liefhebbers van architectuur en historie kunnen hun hart ophalen bij het gotische kasteel Chateau de Keriolet. Ook de boerenmarkt Les Halles is een aanrader. Het belang van het havenverleden van Concarneau wordt geïllustreerd door de honderden vissersboten die aangemeerd liggen bij de kades en de drukke visafslag (vanaf 06.30 u ’s ochtends). Concarneau is tegenwoordig de belangrijkste tonijnhaven van Europa.

06-07

We zetten koers naar Douarnenez, een langere vaartocht van 9-10 uren varen. Douarnenez is vooral bekend om haar sardinevangst en haar verbondenheid met de zee. De kades met kleurrijke gevels die voorheen op het ritme van de vissersboten leefden worden nu verlevendigd door cafés en restaurants met terrasjes. Als u interesse heeft in traditionele schepen dan mag u het Port Musée zeker niet overslaan, dit bevindt zich vlakbij Port-Rhu de oudste haven van de stad. Douarnenez is ook bekend om haar prachtige zandstranden waarvan het uitgestrekte zandstrand  Ris het grootste is.

07-07

De gasten brengen een dag in Douarnenez door.

08-07

De reis wordt voortgezet richting Brest. Brest is de op een na belangrijkste bestuurlijke stad van Bretagne en zeker een bezoek waard. De stad heeft zwaar geleden onder de bombardementen van de tweede WO maar heeft zichzelf opnieuw hervonden. Brest werd onlangs benoemd tot Ville d’art et d’histoire (stad van kunst en geschiedenis). Brest biedt een uitgebreid programma aan bezoeken en activiteiten vol cultuur en erfgoed maar weet ook te verrassen met talrijke architectonische parels uit de 20een 21eeeuw.

Het is onmogelijk om Brest te beschrijven zonder de handelshaven te noemen. Een wandeling over de zeer levendige kade Commandant Malbert biedt een van de beste uitzichten over de stad. De mythische schoener La Recouvrance vindt hier haar thuisbasis.

09-07

Na afscheid te hebben genomen van de andere gasten, de kapitein en de bemanning van Thalassa verlaten de gasten het schip om uiterlijk 10.00 u het schip. 

 

PRIJS
Franse eilanden cruise (10 dagen): € 1.500,- p.p.                                   

De tocht is inclusief:
- 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
- alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
- excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Frankrijk. U dient zelf uw reis naar Frankrijk te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

Go To Top